Siki waluh tina cacing pikeun barudak boh déwasa

siki waluh pikeun cacing

Naha siki waluh ngabantosan ngaleungitkeun parasit peujit - cacing? Sakur praktisi bakal mastikeun yén siki waluh pikeun cacing tiasa dicandak sacara aman ku murangkalih sareng dewasa, sabab masihan pangaruh terapi anu jelas dina pengobatan.

Fitur siki waluh ieu dijelaskeun ku eusi cucurbin di jerona, zat anu ngancurkeun parasit. Konsentrasi pangluhurna komponén ieu kacatet dina pilem, anu misahkeun inti gandum langsung tina cangkang. Éta pisan sababna naha eta leuwih hade migunakeun siki unshelled.

Infestasi cacing pisan umum. Dewasa jeung barudak nalangsara ti aranjeunna. Numutkeun WHO, kira-kira satengah tina populasi dunya kainfeksi parasit unggal taun. Dina sagala rupa cara, pinworms, roundworms jeung cacing séjén asup kana awak manusa.

Pikeun nyingkirkeun tamu anu teu dihoyongkeun, ubar anu efektif pisan diperyogikeun, tapi sering pangobatan henteu tiasa resep alesan anu serius. Salaku tambahan, seueur ubar anthelmintik nyababkeun efek samping anu cukup serius.

Perlu dipikanyaho yén barudak leutik paling sangsara tina parasit peujit, jadi ibu ngora nyoba ngubaran orok maranéhanana jeung ubar nu bakal lengkep aman. Dina kaayaan kitu eta sia remembering sipat unik basajan, siki waluh. Produk alami ieu parantos lami dianggo pikeun ngaleungitkeun pinworms.

Resep rahayat éféktif jeung basajan pikeun cacing jeung siki waluh

Aya seueur resep anu épéktip ngagunakeun siki waluh pikeun ngaleungitkeun cacing, sareng sanaos metode persiapan sareng panggunaanana béda-béda, aranjeunna sadayana tiasa ngatasi tugas utama dina waktos anu singget.

Ieu sababaraha resep anu gampang pisan pikeun nyiapkeun sareng gampang dianggo.

siki waluh jeung minyak jarak

Perlu misahkeun 100 potongan siki (tapi henteu 100 g! ) Dina bentuk anu henteu dikupas, bagikeun sami kana opat bagian. Beurang, Anjeun kudu dahar hiji porsi dina interval nu sarua, nyapek siki ka kaayaan mushy. Hiji jam sanggeus unggal asupan siki waluh, inuman dosis prescribed (1 séndok) tina minyak jarak.

Ritual ieu dilaksanakeun saatos tuang biasa opat kali. Dosis anu dipasihkeun dina resep dirancang pikeun déwasa, pikeun murangkalih dosisna diréduksi sababaraha kali. Dokter bakal leres ngadamel proporsi. Biasana kursus perawatan sapertos kitu salami 2-3 dinten.

Madu jeung siki

Di dieu ogé, siki anu henteu dikupas dianggo. Dosis pikeun sawawa nyaéta 300 g, 150 g cekap pikeun rumaja, sareng henteu langkung ti 50 g pikeun murangkalih umur 5 taun.

Ubar anu hasilna dianggo dina burih kosong. Ieu diperlukeun pikeun nyobaan sangkan panarimaan panungtungan leuwih lila, ngeunaan sajam. Sareng saatos 3 jam, masihan pasien laxative saline pikeun nginum sareng ngadamel enema ngabersihkeun. Salaku hasil tina hiji kompléks ukuran, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaluarkeun parasit peujit.

siki waluh jeung bawang bodas

Dokter nyarankeun siki waluh pikeun cacing resep jeung bawang bodas. Campuran ieu sampurna ngabersihkeun peujit tina parasit. Siki pra-peeled digoréng tanpa nambahkeun minyak dina loyang, éta cukup pikeun nyandak ngan 200 g di antarana, sanggeus siki geus leuwih tiis, grind aranjeunna dina coét kopi, tambahkeun ogé dicincang bawang bodas atah (5-6 cengkéh) jeung cair. madu (2 sdm. L. ).

Campuran ieu kedah dicampur ogé sareng ngantepkeun infus salami satengah dinten. Candak anthelmintic unggal dinten dina hiji burih kosong dina jumlah handap: barudak - 1 séndok; déwasa - 1 sdm. sendok teh. Saatos tilu dinten, anjeun tiasa aman nyandak tés sareng aranjeunna moal deui nunjukkeun ayana parasit.

Metoda perlakuan ieu ogé dipikawanoh: siki waluh digiling kana tipung maké processor dahareun (200-400 g), hiji séndok madu jeung jumlah susu ieu ditambahkeun pikeun nyieun massa mushy. Ubar kasebut ogé dicandak dina burih kosong, langkung saé ngalakukeun ieu dina dua dosis. Prosés ngusir cacing ditungtungan ku asupan minyak jarak (1 l. h. ) 2 atawa 3 jam sanggeus nyokot ubar utama.

Sipat mangpaat tina waluh sareng siki na henteu diragukeun. Tapi sagala perlakuan invasi helminthic bakal aya gunana lamun teu nuturkeun aturan kasehatan dasar: ngumbah leungeun Anjeun saméméh dahar, kitu ogé sayuran, bungbuahan jeung berries saméméh nempatkeun eta dina meja. Sajaba ti éta, sok perlu panas-saréat daging, jangjangan jeung lauk.

Dina kaayaan naon waé, cai anu henteu dikulub kedah diinum. Ukuran preventif anu dipikabutuh nyaéta perang ngalawan laleur.